feb24

TIDLIG VÅR.

Publisert // fredag, 24 februar 2017 Kategori // Artikler

Vårtegn

TIDLIG VÅR.

Februar siste vintermåneden, snart kommer våren, hva kan vi gjøre nå?

Snøklokkene dukker opp, og på de mest solrike stedene kan en se tegn på at både krokus og påskeliljer er i anmarsj. Vissheten om at våren snart kommer og tanken på å kunne glede seg til å sette i gang ute melder seg for oss som er ekstra ivrige.

Kanskje ligger snøen fortsatt, den isolerer mot kulde. Er det mye tung snø på trærne er det lurt å riste litt forsiktig så evt greiner ikke knekker eller blir skadet.  Er det lite snø og kulde så pass på at dine litt mer sarte busker, stauder og roser er tildekket.

Er bakken bar og fri for tele er det gunstig og allerede nå ta opp det ugresset du finner, grunnen for dette er at ugresset ikke har så utviklet rotsystem og blir enklere å få opp.

Tidlig beskjæring. På milde dager kan bærbusker som bringebær og solbær beskjæres. Steinfrukttrær, bjørk og lønn er ett eksempel på trær som «blør» kan også beskjæres tidlig før sevjen stiger.

Vår flinke arborist kan hjelpe deg!

Tips til hva du kan gjøre.

Sjekk hageredskapene, gressklipper osv. så er det klart til du skal ta det i bruk. Tenk på hva du skal så av tidligsorter inne for nå nærmer det seg tid for det. Du kan nå gå til innkjøp av det som kan være aktuelt for deg, evt såjord, torvpotter og frø så er du snart i gang.

 Lykke til!